Uyuşturucu operasyonunda tutuklu sayısı 27'ye yükseldi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi başta olmak üzere 6 ilde eş zamanlı yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 34 şüpheliden adliyeye sevk edilen 3'ü kadın 17'si daha tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uyuşturucu operasyonunda tutuklu sayısı 27'ye yükseldi

Böylece operasyonda tutuklananların sayısı 27'ye yükselirken, şüphelilerden 5'i daha adliyeye sevk edildi.

Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, başka illerden Bodrum'a uyuşturucu getirilerek satıldığı yönünde bilgi aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu zehir tacirlerinin, yerli-yabancı turistler ile lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra gençleri hedef aldığı belirlendi. Bunun üzerine aralarında özel hareketçılarında bulunduğu 200'ün üzerindeki polisle, geçen Salı günü Muğla'nın Bodrum ilçesi başta olmak üzere İzmir, İstanbul, Kastamonu, Manisa ve Şanlıurfa'daki 29 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 'Temizleme' adı verilen operasyonda 34 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 4 kilo 814 gram esrar, 399 gram bonzai, 1357 ecstasy uyuşturucu hap, 11 kök hintkeneviri, 1 tabanca, 8 fişek ele geçirildi. Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda gözaltına alınan zehir tacirlerinin içime hazır gelen esrarı oyuncak bebek içerisinde müşterilerine otobüsle gönderdiği belirlendi.

Emniyetteki sorgulamaların gözaltına alınan 34 şüpheliden adliyeye zevk edilen 10'u tutuklandı. Dün 3'ü kadın 17 şüpheli daha daha adliyeye sevk edildi. Bugün saat 04.30'a kadar mahkemede ifade veren şüpheliler tutuklandı. Böylece operasyonda şu ana kadar tutuklananların sayısı 27'ye yükselmiş oldu.

POLİS KUCAĞINDA TAŞIDI

Adliye çıkışında, şüpheliler arasında bulunan ve daha önce karıştığı bir olayda bıçakla yaralanıp, ameliyat geçirdiği için tekerlekli sandalyedeki Ş.E.K., cezaevine götürülmek üzere bir polis tarafından kucakta midibüse kadar taşındı. Ş.E.K.'nin, minibüse bindirilirken arkadaşlarına “Allah rızası için yardım edin” dediği, duyuldu. Diğer 7 şüpheliden 5'i daha işlemlerinin arından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber